30 Νοεμβρίου, 2023

14.8.21 Adamidis Konstantinos

 Ο Thierry Neuville παρέμεινε σταθερά στην πορεία για μια συναισθηματική νίκη εντός έδρας στο Rally Belgium μετά από έναν γρήγορο αγώνα σήμερα. Κυνηγώντας την πρώτη νίκη της σεζόν ο Neuville είναι επικεφαλής του ομόσταυλό του με Hyundai i20 Craig Breen με 10,1 δευτερόλεπτα.

Ο Craig Breen πίεσε για να κερδίσει τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές και να μειώσει το έλλειμμα στα 3,5 δευτερόλεπτα.  Ο Neuville αντέδρασε για να κερδίσει τον Ιρλανδό στα επόμενα δύο και να φτάσει στο mid-leg service με το προβάδισμά του να φτάνει τα 6,8 δευτερόλεπτα.

Αντ ‘αυτού, ο Elfyn Evans, ο Kalle Rovanperä και ο ηγέτης του πρωταθλήματος Sébastien Ogier αγωνίστηκαν όλη την ημέρα για την τρίτη θέση  και καλύφθηκαν με 4,3 δευτερόλεπτα στο τέλος.  Ο Ουαλός Elfyn Evans κέρδισε ένα πρωινό στάδιο και ο Ogier σκόραρε δύο ταχύτερες ειδικές διαδρομές  σήμερα το απόγευμα.

140821_-World-ElfynEvans-Belgium-2021_001_154f9_frz_1400x788.jpeg

Η πρόκληση της Toyota μειώθηκε σε τρεις αφού ο Takamoto Katsuta συνετρίβη σοβαρά το πρωί στην ειδική διαδρομή  του Dikkebus.  Ο Ιάπωνας οδηγός χτύπησε σε μια γρήγορη στροφή που έριξε το Yaris του σε ένα χαντάκι.  Σηκώθηκε στον αέρα και χτύπησε έναν στύλο ηλεκτρικής ενέργειας πριν από μια βίαιη προσγείωση.  Ο ίδιος και ο συνοδηγός του Κίτον Γουίλιαμς δεν έπαθαν κάτι, αλλά το ράλι τους είχε τελειώσει.

Ο Pierre-Louis Loubet αποσύρθηκε επίσης όταν ο Γάλλος παρέσυρε διάπλατα σε ένα χαντάκι στην έξοδο μιας σφιχτής δεξιάς γωνίας στο Hollebeke και το i20 του δεν μπορούσε να ανακτηθεί.

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Βελγίου, περιλαμβάνει 119.92 χιλιόμετρα χρονομετρημένων διαδρομών, που απλώνονται σε οκτώ ειδικές.

IMG_5995.jpeg