23 Σεπτεμβρίου, 2023

«Παίζουμε και για τους πληγέντες»

Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για το Davis Cup που θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο.
Τσιτσιπάς

Δύσκολη χαρακτήρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας τένις με την Σλοβακία, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Παναθηναϊκό στάδιο, για το Group I του Davis Cup.

«Νιώθω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά με το γήπεδο, αλλά κι επειδή είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις σε ένα τέτοιο στάδιο. Είχα την ευκαιρία να έλθω σαν τουρίστας σε αυτό εδώ το μέρος όποτε το να παίζεις σε αυτό το στάδιο, για εμένα είναι πολύ ξεχωριστό», σχολίασε ο Έλληνας πρωταθλητής στην συνέντευξη Τύπου και συνέχισε:

«Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση. Δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο (σ.σ. η καθιέρωση του τουρνουά στην Ελλάδα). Αλλά εάν υπάρξει κάποια τέτοια διοργάνωση στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε περισσότερο παιδιά να παίζουν και περισσότεροι να ονειρεύονται ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τσιτσιπάς, επεσήμανε: «Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται», ενώ ο Μιχάλης Περβολαράκης, τόνισε:

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλιμμάρμαρο».

Τέλος, ο Απόστολος Τσιτσιπάς, σχολίασε: «Ζητάω την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα, οι φίλαθλοι είναι οι επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Περνάμε δύσκολες στιγμές και κυρίως στη Θεσσαλία, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση, όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι μια σπουδαία επιλογή. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή; Αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνα. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των αναμετρήσεων, έχει ως εξής:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

11:00 Αλέξανδρος Σκορίλας-Αλεξ Μόλκαν

13:00 Στέφανος Τσιτσιπάς-Λούκας Κλέιν

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

11:00 Πέτρος Τσιτσιπάς/Μιχαήλ Περβολαράκης-Λούκας Κλέιν/Ιγκορ Ζέλεναϊ

13:00 Στέφανος Τσιτσιπάς-Αλεξ Μόλκαν

15:00 Αλέξανδρος Σκορίλας-Λούκας Κλέιν