01 Δεκεμβρίου, 2023

ΤΟ ΗΧΗΡΟ“ΟΧΙ“

 Νινα Παυλιδου.

Ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το ηχηρό “ΟΧΙ” ακούγεται εκ στόματος Ιωάννη Μεταξά. Πραγματική σφαλιάρα στο πρόσωπο του Ιταλού Πρέσβη Γκράτσι. Η μικρή και ταπεινή Ελλάς, ορθώνει το ανάστημά της απέναντι σε μια παντοδύναμη στρατιωτική δύναμη.
Αυτή θα είναι η αρχή και μόνο, μιας λαμπρής σελίδας δόξης, στο μακροσκελές και άφθαστο βιβλίο του ελληνικού μεγαλείου.
Τα τύμπανα του πολέμου δε θα αργήσουν να ηχήσουν. Μέσα σε λίγες ώρες το ραδιόφωνο θα μεταδόσει το θρυλικό ανακοινωθέν της μάχης. Τα εμβατήρια εμψυχώνουν τον ελληνικό λαό ο οποίος βλέπει τα παιδιά του να επιβιβάζονται στις επιστρατευμένες αμαξοστοιχίες της νίκης. Ενα χακί τοπιο σε όλους τους σταθμούς. Κόσμος να αποχαιρετά αμούστακα παληκάρια που στα αμπέχονα τους κρατούσανε σφιχτά το φυλαχτό της Ελληνίδας Μάνας. Μα πάνω απ’ όλα εκείνο το χαμόγελο στα χείλη των μετέπειτα ηρώων του Βορειοηπειρωτικού Έπους. Ενα
χαμόγελο που σηματοδοτούσε τη μεγάλη πορεία προς τη δόξα.
Η 28η Οκτωβρίου δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη στρατιωτική αντίσταση της Ελλάδος έναντι της Ιταλίας του Μπενίτο Μουσολίνι. Πρόκειται για την αξεπέραστη στάση τιμής και υπερηφάνειας ενός ολόκληρου λαού. Από τις γυναίκες της Πινδου μέχρι τον τελευταίο αντιστασιακό των εθνικών οργανώσεων. Από τους Κυπρίους αδελφούς μας εθελοντές, ως τον ύστατο βορειοηπειρώτη ομοαίματο μας που ύψωσε τη γαλανόλευκη στο σπίτι του, κατά την προέλαση του ελληνικού στρατού. Μα πίσω απ’όλους αυτούς, αχνοφαίνεται ακόμη η μορφή του Ιωάννη Μεταξά, που με το χέρι του προτεταμένο δείχνει στους στρατιώτες μα το δρόμο της Αρετής. Δρόμος στρωμένος από παγωμένες στα χιόνια ξιφολόγχες και ιαχές για “ΑΕΡΑ”. Δόξα-τιμή στους ήρωες. Δόξα-τιμή και παντοτινή ευγνωμοσύνη.ΑΥΤΟΣ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ,ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ “ΤΑΓΜΕΝΗ“ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΩΝ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!!!!!!!!!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ.

 Νινα Παυλιδου.

Και στα σχολεια τον παρουσιάζουν ως δικτάτορα…πλέον οι δάσκαλοι έχουν γίνει ανθελληνες…τα παιδιά δεν ξέρουν ιστορία πλεον

Φυγόδικοι Αυτοεξόριστοι Πληροφοριοδότες Ριψάσπιδες Διεθνιστές Φυγόστρατοι …

… πως έχουν το σθένος οι παραπάνω να μιλούν για τον Ιωάννη Μεταξά ;;;
Τι έκαναν αυτοί για την πατρίδα ;;;
Αυτοί που διαστρεβλώνουν την ιστορία είναι οι ίδιοι που έβαλαν την υπογραφή τους υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές , είναι εκείνοι που υπέγραψαν παραδίδοντας ονόματα ιερών χωμάτων ποτισμένα με αίμα ηρώων .
Πως μπορούν να λένε ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός ,
πόσο θράσος έχουν που δηλώνουν ότι έπρεπε να συνθηκολογήσουμε για να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα ,
πως γίνετε να αμφισβητούν αυτόν που προετοίμασε τον Ελληνικό Στρατό ;;
Αυτόν τον μεγάλο Έλληνα που ανέλαβε την εξουσία της πατρίδας σε μια πολύ δύσκολη καμπή
Εκείνον που διάσημοι ιστορικοί τον υμνούν για το έργο και την αυταπάρνηση του για τους Έλληνες
Ο Ιωάννης Μεταξάς είναι στον ιερό κατάλογο των μεγαλύτερων ηρώων της Ελλάδας
Όσοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία ίσως να είναι απόγονοι εκείνων που άνοιξαν πηγάδια , χώριζαν παιδιά απ’ τις μανάδες και προσκυνούσαν την κόκκινη σημαία
Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη , οι πατριώτες έγραψαν την λαμπρή ιστορία της Ελλάδας , οι υπόλοιποι ; κοινοί κλεφτοκοτάδες …