23 Σεπτεμβρίου, 2023

✑ Adamidis Konstantinos

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κερδίσεις το Ράλι Μόντε Κάρλο, αλλά ίσως κανένα άλλο ράλι στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που μπορεί να σε δαγκώσει τόσο σκληρά.

Ενώ ο Sébastien Ogier και ο Vincent Landais πήραν μια πρώτη νίκη καριέρας μαζί, υπήρχαν πολλές αλλαγές.

Ο Sébastien Ogier έγραψε ιστορία αυτό το Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας ένα ρεκόρ ένατο Ράλι Μόντε Κάρλο.

«Είναι τεράστια νίκη για μένα», είπε ο Ogier, «λατρεύω αυτό το ράλι. Είναι αυτό που μου έδωσε το όνειρο στην αρχή. Για μένα είναι ωραίο, αλλά για εκείνον είναι όνειρο να πάρει την πρώτη του νίκη.

Πρέπει να απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές και γι’ αυτό είμαστε ακόμα εδώ για να πετύχουμε κάποιες νίκες σαν αυτή. Το να κερδίσεις είναι ανεκτίμητο.

Ήταν απελπισμένος να κερδίσει αυτό το ράλι και μια ήρεμη. Ακόμη και όταν ο Kalle Rovanperä άρχισε να τον βασιλεύει το απόγευμα του Σαββάτου. Είχε αρκετή αυτοπεποίθηση για να ξέρει ότι είχε αρκετό ρυθμό για να διαχειριστεί τη διαφορά την Κυριακή.

Ήταν ένα πραγματικό ντεμπούντο από τον οκτώ φορές πρωταθλητή του WRC, και πολλοί αναρωτιούνται πώς θα ήταν η μάχη του πρωταθλήματος φέτος, αν ήταν σε πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης.

Όλοι αναρωτιόμασταν πώς θα στοιβάζονταν οι ομάδες στον πρώτο γύρο της σεζόν. Γνωρίζαμε ότι η Toyota θα βρισκόταν στο απότομο άκρο, αλλά δεδομένου του τρόπου με τον οποίο τελείωσε η Hyundai το 2022, δεν θα ήταν έκπληξη να τη δούμε να ηγείται της κατηγορίας.

Αλλά η πρόκληση της Hyundai δεν υλοποιήθηκε ποτέ και το GR Yaris Rally1 φαινόταν ένα ξεκάθαρο βήμα μπροστά από τους αντιπάλους του.

Ο Thierry Neuville ήταν ο πιο κοντινός αντίπαλος της Toyota, αλλά παρόλο που ήταν τρίτος, ήταν 44,6 δευτερόλεπτα μακριά από το προβάδισμα.

Η Hyundai και η M-Sport ξεκλειδώνουν καλύτερα κάποιο ρυθμό γρήγορα, διαφορετικά κινδυνεύουν να αφήσουν την Toyota να πάρει τον πλήρη έλεγχο της σεζόν. Αυτό μπορεί να ακούγεται δραματικό, δεδομένου ότι έχει πραγματοποιηθεί μόνο ένας γύρος, αλλά δεν μπορούμε να τονίσουμε πόσο εμφυτευμένη και γρήγορη είναι η Toyota. Ήταν η πραγματική συμφωνία στο Μόντε.