30 Νοεμβρίου, 2023

11.8.2021 Αδαμίδης Κωνσταντίνος

Τέλος στο χωμάτινο Ράλι Εσθονίας το οποίο είναι ο έβδομος αγώνας της χρονιάς. Με πρωταγωνιστή τον 20 χρόνο KALLE ROVANPERÄ που κράτησε στα χέρια του την νίκη του αγώνα και τον τίτλο του νεότερου νικητή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Ταχύτερος σε 8 από τις 24 ειδικές διαδρομές Πήρε άνετα την νίκη από τον μεγάλο ανταγωνισμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού με προβάδισμα 59,9 δευτερολέπτων. Το μόνο φρενάρισμα στην γενική ήταν στην 3η ειδική διαδρομή όπου έχασε πολύ χρόνο, σε όλο το υπόλοιπο ράλι ήταν στην κορυφή.

Δεύτερος έρχεται ο Craig Bremen με Hyundai Motorsport με μοτέρ, που έχει ομολογκαριστεί από την 1η Ιουλίου.
είχε ένα μόνο πρόβλημα, μια σπασμένη ανάρτηση σε έναν κρυφό βράχο το απόγευμα του Σαββάτου που όμως δεν του κόστισε πολύ, διότι κατάφερε να φτάσει στο Σέρβις Παρκ και να προλάβει να επισκευαστεί.
Τέλος για M-Sport και Toyota έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τους νέους κινητήρες τους μέσα στην τρέχουσα σεζόν.
Το βάθρο συμπλήρωσε και ο Thierry Neuville, που ξεκίνησε την ημέρα με προβάδισμα 18 δευτερολέπτων έναντι του Sebastian Ogier κι έτσι στην τελική κατηγορία έκατσε με 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Από προβλήματα είχε μόνο ένα κλατάρισμα την Παρασκευή , αλλά ένα καπέλο 10 δευτερολέπτων για αργοπορημένη έλευση σε ένα σημείο ελέγχου χρόνου σήμερα, λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει τη 2η θέση από τον Craig Bremen στο τέλος.
Ο Ott Tanak με με Hyundai Motorsport WRC βρίσκεται πολύ πίσω αφού, στην τέταρτη ειδική διαδρομή βγήκε εκτός δρόμου και είχε ζημιά στο μπροστά δεξιά μέρος που εγκατέλειψε . Αντίστοιχη κατάσταση και για τον Gus Greensmith με το Fiesta WRC να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα. Εγκατάλειψη χθες και για τον Takamoto Katsuta με Toyota Yaris WRC.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη:
Rovanperä/Halttunen 2h51m29.1s
Craig Breen/Paul Nagle +59.9s
Neuville/Wydaeghe +1m12.4s
Ogier/Ingrassia +1m24.0s
Evans/Martin +2m07.1s
Teemu Suninen/Mikko Markkula +7m07.3s
Pierre-Louis Loubet/Florian Haut-Labourdette +8m48.3s
Alexey Lukyanuk/Yaroslav Fedorov +10m16.1s
Andreas Mikkelsen/Ola Fløene +10m29.9s
10 Mads Østberg/Torstein Eriksen +10m46.6s
Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι το Ράλι Βελγίου στις 13-15 Αυγούστου και μετά έρχεται η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στις 9-12 Σεπτεμβρίου.