23 Σεπτεμβρίου, 2023

✑ Adamidis Konstantinos
Νικητής
 Sebastien Ogier
 Αυτό ήταν ένα μεγαλο ράλι από τον Sébastien Ogier.  Προηγήθηκε αμέσως από το τέρμα, ξεσπώντας τους αντιπάλους του την Παρασκευή, και ακόμη και όταν ο Kalle Rovanperä άρχισε να τον βασιλεύει ξανά την Κυριακή, ο οκτώ φορές πρωταθλητής του WRC είχε σχεδόν μια απάντηση.
 Με τον Rovanperä να θέτει μια πρόκληση το πρωί της Κυριακής, ο Ogier το σκότωσε αμέσως με μια εμφατική απάντηση.  Παρά το γεγονός ότι έχασε την πόρτα του χώρου αποσκευών του, απλώς πήγαινε όλο και πιο γρήγορα για να συγκρατήσει το προβάδισμά του έναντι του συμπαίκτη του στην Toyota, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να έχει το μέτρο του νεαρού πρωταθλητή.
 Μετά από ένα δύσκολο γεγονός στη Σαρδηνία, αυτό χρειαζόταν ο Ogier.  Μια δυνατή νίκη που αποδεικνύει ότι είναι ακόμα πολύ στην κορυφή του παιχνιδιού του, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανταγωνισμού.
 Αυτός ήταν ένας σπουδαίος γύρος για την Toyota, εξασφαλίζοντας 1-/2-/3-/4 στην Κένυα για δεύτερη συνεχή χρονιά.
 Δεν τα κατάφερε να περάσει αλώβητη από το Safari, αλλά τα προβλήματά του ήταν λιγότερο επιζήμια από αυτά της Hyundai ή της M-Sport και κατέληξε να κυριαρχεί στη διοργάνωση.
 Και αυτό θα ανησυχήσει τους αντιπάλους της.  Σε ένα από τα πιο δύσκολα γεγονότα της χρονιάς, το Yaris απέδειξε ότι ήταν ικανό να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έδαφος και ήταν σε θέση να πετάξει μέσα από τα στάδια της διαδικασίας.
 Ακόμη και όταν αντιμετώπισε προβλήματα στη σκόνη το απόγευμα της Κυριακής, δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει σοβαρά την ομάδα.
 Αν ο Jari-Matti Latvala χαμογελούσε στην προοπτική ενός ακόμη λουκ-άουτ στην πρώτη τετράδα το βράδυ του Σαββάτου, θα είναι ένα τεράστιο χαμόγελο τώρα.
 Μια αστοχία στην ανάρτηση για τον Thierry Neuville την Παρασκευή ήταν αρκετά κακή, αλλά ο Esapekka Lappi είχε όχι μία, αλλά τέσσερις αστοχίες του προωστικού άξονα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
 Αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο από ενοχλητικό για τη στολή με βάση το Alzenau και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να επαναλάβει την απόδοση ξανά.
 Και αυτό που θα το πονέσει περισσότερο ήταν το γεγονός ότι η Esapekka Lappi ήταν στην κορυφή των τριών ρυθμών όταν το αυτοκίνητο δούλευε.
 Υπήρχε προοπτική για ένα δυνατό αποτέλεσμα, αλλά τα πέταξε όλα μέσα από τα δικά του ζητήματα.
 Ο Thierry Neuville δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς ένοχος για την αποτυχία του με αναστολή την Παρασκευή, αλλά μπορεί απολύτως για την παραβίασή του που τον οδήγησε να αποκλειστεί από την όγδοη θέση.
 Ακόμη και χωρίς αυτό το DS, ήταν ένα κακό ράλι για την πρόκληση πρωταθλήματος του Neuville.  Με τον Rovanperä να τερματίζει δεύτερος, ο Neuville είχε πέσει ακόμα περισσότερο στον ηγέτη της σειράς.
 Και με μια σειρά γρήγορων γεγονότων με χαλίκι τώρα, ένα από τα οποία στο γήπεδο του Rovanperä, ο Neuville γνωρίζει ότι το έργο της κατάκτησης της δόξας του τίτλου γίνεται όλο και πιο σκληρό.
 Είναι τρελό έτσι δεν είναι;  Πριν από μερικά γεγονότα όλοι αμφισβητούσαν το κίνητρο του Rovanperä, με τον οδηγό της Toyota να είναι ανώνυμος με τα υψηλά του πρότυπα στους πρώτους γύρους της σεζόν.  Και όμως τώρα έχει βάλει σταθερά τον έλεγχο της μάχης του πρωταθλήματος.
 Η απόδοσή του στην Κένυα ήταν μετρημένη, αλλά επίσης δεν φοβόταν να πιέσει.  Και όταν το έκανε, τρόμαξε τους πάντες.
 Μπόρεσε να πάει πολύ πιο γρήγορα σε πολλά στάδια, και παρόλο που είχε μια χείρα βοηθείας με τον καιρό στη σκηνή Sleeping Warrior του Σαββάτου, είχε ακόμα έναν ρυθμό που κανείς άλλος εκτός από τον Ogier δεν είχε απάντηση.
 Με μερικά γρήγορα χαλίκια ράλι στη συνέχεια, θα σας πιέσουν να στοιχηματίσετε ενάντια στον Rovanperä που θα κερδίσει έναν δεύτερο τίτλο τώρα