23 Σεπτεμβρίου, 2023

✑ Adamidis Konstantinos
Πρώτος Thierry Neuville, καθώς πέτυχε την πρώτη του νίκη στο WRC της χρονιάς.
 Προφανώς μπορείτε να υποστηρίξετε ότι η νίκη προέκυψε κυρίως επειδή άλλοι γύρω του αποσύρθηκαν το Σάββατο, αλλά το να δούμε αυτό το στοιχείο μεμονωμένα δεν θα ήταν απολύτως δίκαιο για τον Neuville.
 Ανεξάρτητα από τα θέματα των αντιπάλων του, ήταν σε αυτό.  Κέρδισε πέντε από τα οκτώ ετάπ το Σάββατο για να μπει σταθερά στο πλαίσιο, και μόλις είχε το προβάδισμα οδήγησε με μετρημένο τρόπο για να εξασφαλίσει ότι δεν θα το χάσει ποτέ.
 Αυτή ήταν μια κίνηση που τον έβαλε σταθερά στη μάχη του πρωταθλήματος.  Η σεζόν του ξεκινά εδώ, και τώρα πρέπει να συνεχιστεί.
 Πριν ξεκινήσει το ράλι, ο Kalle Rovanperä προσπαθούσε ήδη να διαχειριστεί τις προσδοκίες.
 Ακούσαμε γραμμές που έλεγαν ότι είναι ένα ράλι που δεν του αρέσει και ότι περίμενε ότι η θέση του στο δρόμο θα καθιστούσε αδύνατο να πάρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.  Κι όμως, καταλήγει να φύγει από το Σαββατοκύριακο έχοντας διευρύνει το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα.
 Σαφώς, η τρίτη θέση δεν θα είχε φτάσει στο δρόμο του Rovanperä χωρίς τον συμπαίκτη του Sébastien Ogier και τον αντίπαλο του τίτλου Ott Tänak να αποσυρθεί το Σάββατο και δεν ήταν ακριβώς η καλύτερη διαδρομή του Rovanperä.
 Αλλά δεν έχει σημασία.  Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και δεν θα μπορούσε να ευχηθεί πολύ καλύτερα πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
 Κατά κάποιο τρόπο, είναι ο μεγαλύτερος νικητής όλων.
 Μπορεί να ήταν απογοητευμένος που δεν κέρδισε το ράλι, αλλά τρία βάθρα στην αναπήδηση είναι ένα νέο προσωπικό ρεκόρ για την Esapekka Lappi, η οποία γίνεται υπολογίσιμη δύναμη σε όλους τους γύρους χαλαρής επιφάνειας του πρωταθλήματος.
 Ακούστηκαν απόηχοι του Rally México καθώς ο Lappi πάλεψε με τον παλιό συμπαίκτη του Sébastien Ogier με νύχια και με δόντια για τη νίκη, και σχεδόν βγήκε στην κορυφή.  Αλλά όταν ο Ogier αποχώρησε, ο Lappi ήξερε τι έπρεπε να κάνει και έλεγξε τον ρυθμό του για να επιτρέψει στον αρχηγό της ομάδας Thierry Neuville να κερδίσει.
 Ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί αν ο Lappi και ο Neuville μπορούσαν να παλέψουν για τη νίκη;  Αλλά αυτή ήταν μια ακόμη απόδοση που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ταχεία απόφαση της Hyundai να βάλει όλο της το βάρος πίσω από το Neuville αυτή τη σεζόν.
 Ο Andreas Mikkelsen είχε χάσει κάθε ελπίδα να διεκδικήσει τη νίκη στο WRC2.  Ο Adrien Fourmaux ήταν πολύ μπροστά.  Αντίθετα, ήθελε να περάσει την Κυριακή με το αυτοκίνητο, να εξασφαλίσει δεύτερο και να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους πόντους μπόνους powerstage μπορούσε.
 Αντ ‘αυτού, τράβηξε τον ρεπόρτερ της σκηνής στην τελική σκηνή για να ανακαλύψει ότι ο Fourmaux είχε φύγει και αυτός, στην πραγματικότητα, είχε κερδίσει.
 Ο Mikkelsen ήταν μεγαλόψυχος, αποτίοντας γρήγορα φόρο τιμής τόσο στους Fourmaux όσο και στην M-Sport που αναγνώρισε ότι τον χτύπησαν το Σαββατοκύριακο.  Αλλά για να τερματίσετε πρώτος, πρώτα πρέπει να τερματίσετε και αυτό ακριβώς έκανε ο Mikkelsen για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στο WRC2 σε σχεδόν ένα χρόνο.
 Όλα πήγαιναν τόσο καλά για τον Adrien Fourmaux.  Η εξαιρετική του απόδοση στο SS10 τον εκτόξευσε σε κυρίαρχο προβάδισμα έναντι του Andreas Mikkelsen και καθώς ξεκινούσε το powerstage το όνομά του είχε ήδη χαραχθεί στη λίστα νικών του WRC2.
 Αλλά μετά συνέβη το powerstage.  Φτάνοντας σε μια αριστερή στροφή, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του ξέφυγε από το Fourmaux λίγο πολύ, παρασύροντάς τον σε μια τράπεζα.  Έκοψε έναν βράχο και αυτό ήταν.  Το αυτοκίνητό του είχε κολλήσει στην άκρη του δρόμου, με την ανάρτηση κατεστραμμένη.  Το ράλι του τελείωσε και έχασε μια νίκη.
 Η νίκη ήταν εκεί.  Είχε οδηγήσει άψογα όλο το Σαββατοκύριακο και η νίκη ήταν ακριβώς εκεί για να πάρει.
 Κι όμως, ένα μικρό λάθος σε ομολογουμένως πολύ δύσκολες συνθήκες τον έστειλε κατευθείαν από τον ήρωα στο μηδέν.
 Δεν το βλέπουμε συχνά αυτό από τον Sébastien Ogier. Η απόδοσή του στα πρώτα loop της Παρασκευής και του Σαββάτου ήταν υποδειγματική, όπως θα περίμενε κανείς από έναν οκτώ φορές πρωταθλητή.  Αλλά το απόγευμα της Παρασκευής μια ασφαλής επιλογή ελαστικών και ρύθμισης τον έχασε έδαφος, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου όλα του ξεγλίστρησαν – κυριολεκτικά.
 Πιασμένος από την ίδια θαλάσσια διάβαση που τερμάτισε το ράλι του συμπαίκτη του Τακαμότο Κατσούτα, ο Ogier συνήλθε μόνο για να γλιστρήσει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου στην προτελευταία σκηνή της ημέρας, οδηγώντας τον να βγει εκτός δρόμου.
 Χάθηκαν βαθμοί για την Toyota και ένα τρόπαιο λιγότερο για το υπουργικό συμβούλιο.  Ένας Ogier θα είναι πρόθυμος να προχωρήσει από.