01 Δεκεμβρίου, 2023

Οι άγνωστοι Δίδυμοι Πύργοι της Ελλάδας και η ιστορία με τον ερωτευμένο ιππότη..

Μύθοι και ιστορία μπλέκουν και γράφουν την παράδοση σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ένα από αυτά τα μέρη είναι οι άγνωστοι, σε πολλούς Δίδυμοι Πύργοι της Ελλάδας και το όμορφο σκηνικό που δημιουργείται εκεί. Πρόκειται για δύο πύργους με τη δική τους ιστορία αλλά και ένας ερωτευμένος ιππότης.Όλα αυτά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, στην Εύβοια σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Δύο λόφοι, δύο Πύργοι και μια εκκλησία. Αυτό είναι το γενικό πλάνο που θα συναντήσεις πηγαίνοντας εκεί.
Οι ελληνικοί «Δίδυμοι Πύργοι» είναι χτισμένοι σε δύο κορυφές λόφων εκεί από όπου περνάει ο ποταμός Λήλαντας. Οι ασυνήθιστοι και σε πολλούς άγνωστοι πύργοι της Εύβοιας είναι στο Ληλάντιο, στην Κεντρική Εύβοια.
Τι σχέση έχει ο ιππότης με τους Πύργους;
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Λικάριο ήταν ένας ιππότης του οποίου ο πατέρας καταγόταν από την Γιένοβα και η μητέρα του από την Κάρυστο. Ο ιππότης αυτός βρισκόταν στην υπηρεσία του ηγεμόνα της Κεντρικής Εύβοιας ο οποίος ήταν τότε ο Guiberto Dalle Carceri. Όλα κυλούσαν ήρεμα έως ότου κάποια στιγμή έπεσε στον έρωτα της Φελίζα. Η Φελίζα ήταν μια όμορφη προστατευόμενη του ηγεμόνα πράγμα που σήμαινε ότι τύγχανε της ιδιαίτερης προσοχής του.Αυτό ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός ότι ο ηγεμόνας δεν εκτιμούσε καθόλου τον Λικάριο και τον προσέβαλε συνεχώς. Το αποτέλεσμα ήταν ο Λικάριο να θέλει με κάθε τρόπο να πάρει εκδίκηση γι’ αυτή την ταπείνωση. Κατέστρωσε ένα σχέδιο και το έβαλε σε εφαρμογή. Αφού εγκαταστάθηκε σε ένα βραχώδες φρούριο της Καρύστου, ονόματι «Ανεμοπύλαι», συγκέντρωσε πολεμιστές και έκανε επιθέσεις στις γειτονικές περιοχές. Αφού κατάφερε να κατακτήσει κάποιες αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Μιχαήλ Η΄ τον Παλαιολόγο ζητώντας του στρατιωτική ενίσχυση. Σκοπός τους ήταν να καταλάβει όλη τη φεουδαρχική φραγκοκρατούμενη Εύβοια.
Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας ικανοποίησε το αίτημα του και έτσι οι Φράγκοι ήρθαν αντιμέτωποι με πολυάριθμο βυζαντινό στρατό.Σύντομα, λοιπόν, ο ιππότης κατάφερε να θέσει υπό την κυριαρχία του τα κάστρα της Εύβοιας νικώντας ακόμη και πρώην συντρόφους του. Ο αυτοκράτορας ο οποίος βγήκε κερδισμένος από αυτό, για να τον ανταμείψει όχι μόνο του διέθεσε το νησί ως φέουδο αλλά του έδωσε και για γυναίκα μια πλούσια Ελληνίδα.
Τελικά, αφού ο Λικάριο είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, αποφάσισε να επιστρέψει στην Εύβοια και να μείνει στο κάστρο των Φύλλων και στους Δίδυμους Πύργους. Σύμφωνα με την παράδοση, είχε άδοξο τέλος καθώς δηλητηριάστηκε από μια Χαλκιδέα ερωμένη του.

FacebookTwitterWhatsAppViberPrintEmail     ksipnistere