23 Σεπτεμβρίου, 2023

✑ Adamidis Konstantinos 12.9.21

Mεγάλος νικητής Kalle Rovanpera  Τοyota WRC στην δεύτερη νίκη του σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μάλιστα αποτελεί τον νεαρότερο νικητή στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς και το νεαρότερο νικητή στην ιστορία του WRC.Ο «ιπτάμενος» Φινλανδός, μόλις 21 ετών, έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις 8 από τις 15 ειδικές διαδρομές και δίκαια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Πρώτη ημέρα με φανταστική παρουσία ο μικρός Kalle Rovanpera οδήγησε το Toyota WRC πολύ γρήγορα από την Παρασκευή το πρωί με δύο ειδικές διαδρομές στο χέρι του σε Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι,

Δεύτερος έρχεται ο Ott Tanak με Hyundai wrc και βρίσκεται 3 δευτερόλεπτα ακριβώς πίσω o Sébastien Ogier και είναι στην τρίτη θέση και ακολουθούν Daniel Sordo.

Οι Λάμπρος Αθανασούλας–Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2) εγκατέλειψαν από πρόβλημα στην κρεμαγιέρα, στην 3η ειδική διαδρομή του αγώνα (Λουτράκι).

Δεύτερη μέρα με κομμένη την ανάσα να μάχονται στα 3 δευτερόλεπτα οι τρεις πρώτοι. Ο μικρός Kalle Rovanpera εκεί κέρδισε εντυπώσεις τις πέντε ειδικές διαδρομές της ημέρας. Ott Tanak επίσης κι αυτός κέρδισε δύο ειδικές αφού είχε και κάποια προβλήματα στο κινητήρα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sébastien Ogier ακολουθεί με δύο δέκατα από τον πίσω Ott Tanak κέρδισε μάλιστα την μεγαλύτερη ειδική διαδρομή που ήταν η Θήβα.

Τρίτη μέρα ο μικρός Kalle Rovanpera  πρωτοπόροι με 39,7 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο που έρχεται όταν ακούμε Hyundai. Ο Sébastien Ogier έμαθε τη διαφορά που υπήρχε στην ειδική διαδρομή του Ελευθεροχωρίου. Με μεγάλη επιτυχία κλείνει αυτός ο φανταστικός αγώνας που είχε παύση οχτώ χρόνια από το πρόγραμμα του WRC

Μεγάλος νικητής ήταν ο Kalle Rovanpera της Τοyota στην δεύτερη νίκη του . Μάλιστα αποτελεί τον νεαρότερο νικητή στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς και το νεαρότερο νικητή στην ιστορία του WRC.Ο «ιπτάμενος» Φινλανδός, μόλις 21 ετών, έκανε τον ταχύτερο χρόνο στις 8 από τις 15 ειδικές διαδρομές και δίκαια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τέλος τα ελληνικά πληρώματα, ταχύτεροι παραμένουν οι Γιώργος Κεχαγιάς  Μάριος Τσαούσογλου με Skoda Fabia Rally2  που ανέβηκαν στην 5η θέση του WRC 3 και 19η Γενικής. Στην επόμενη θέση Γενικής βρίσκονται οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου με Volkswagen Polo R5 .

Ακολόυθοι ειναι ι Ιορδάνης Σερδερίδης – Fred Miclotte με Ford Fiesta WRC. Οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος (Hyundai i20 N Rally2) επέστρεψαν σήμερα, όμως τα προβλήματα με το σύστημα διεύθυνσης συνεχίστηκαν, αφού χρειάστηκε να αλλάξουν ένα ημίμπαρο εντός ειδικής διαδρομής.