23 Σεπτεμβρίου, 2023

✑ Adamidis Konstantinos

Μετά από δέκα χρόνια, η Νέα Ζηλανδία επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC. Ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20 N Rally1 προηγείται στο τέλος της Παρασκευής, δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, με διαφορά μόλις 2 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Έλφιν Έβανς της Toyota. Τρίτος βρέθηκε ο Thierry Neuville, στο +1.6 από τον ομόσταυλό του. Πιο πίσω βρέθηκαν τα Toyota, με τα πληρώματα να μην έχουν τον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους.

 

1 Τάνακ (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) 1m45.8s

2 Μπριν (Ford Puma Rally1 HYBRID) +0.9s

3 Νεβίλ (Hyundai i20 N Rally1 HYBRID) +1.6s

4 Κατσούτα (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2.0s

5 Έβανς (Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID) +2.2s

 

Δεύτερη ημέρα με ανατροπές Ο Οτ Τάνακ με το Hyundai i20 N Rally1 προηγείται στο τέλος της Παρασκευής, δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, με διαφορά μόλις 2 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Έλφιν Έβανς της Toyota.  Προβλήματα στις πιο πίσω θέσεις.

Ο Φινλανδός της Toyota, και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις,ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και έφτιαξε και μια αρκετά καλή διαφορά, της τάξης των 29 δευτερολέπτων, από τον δεύτερο.

Ο Κάλε Ροβάνπερα έγραψε ιστορία στο wrc, καθώς έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία. Ο Φινλανδός πιλότος, μία ημέρα μετά τον εορτασμό των 22ων γενεθλίων του, πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλλυ της Νέας Ζηλανδίας και παράλληλα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με Toyota GP Yaris Rally1.