01 Δεκεμβρίου, 2023

Ένοπλες Συρράξεις

 Newsroom

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant λέει ότι το Ισραήλ κινείται σε «πλήρη επίθεση» κατά της Λωρίδας της Γάζας, καθώς οι σποραδικές συγκρούσεις με τους τρομοκράτες της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

Ανακτήσαμε τον έλεγχο της περιοχής και προχωράμε σε πλήρη επίθεση», λέει ο Gallant στα στρατεύματα στα σύνορα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέση Ανατολή

Φρίκη σε κιμπούτζ στο Ισραήλ που είχε καταλάβει η Χαμάς! Βρέθηκαν 108 πτώματα- Ανάμεσά τους βρέφη με κομμένα κεφάλια

Η Χαμάς ήθελε μια αλλαγή στη Γάζα, θα αλλάξει 180 μοίρες από ό,τι πίστευε», λέει ο Gallant.

«Θα μετανιώσουν αυτή τη στιγμή, η Γάζα δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν», συνεχίζει.

Όποιος ήρθε να αποκεφαλίσει, να δολοφονήσει γυναίκες, επιζώντες του Ολοκαυτώματος – θα τον εξαλείψουμε με όλη μας τη δύναμη και χωρίς συμβιβασμούς”, προσθέτει ο Gallant.

Οι σειρήνες στην περιοχή, και γενικότερα στο Νότιο Ισραήλ, ηχούν ασταμάτητα από το πρωί του Σαββάτου και διαρκώς ανατρέπονται τα δεδομένα.

Το τελεσίγραφο της Χαμάς για την εκκένωση της πόλης Ασκελόν από αμάχους έληξε στις 17:00 ακριβώς. Δευτερόλεπτα, κυριολεκτικά, μετά η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες τις οποίες απέκρουσε σε μεγάλο βαθμό ο «Σιδερένιος Θόλος».

Την ίδια ώρα, επικεφαλής του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη, ο Γκασάν Αλιάν, με διάγγελμά του αναφέρθηκε στα αντίποινα που έρχονται από τον ισραηλινό στρατό, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Ζητήσατε την κόλαση και θα σας την δώσουμε».

Τέλος, σοκ προκαλούν οι εικόνες από το κιμπούτς Kfar Aza, όπου δεκάδες άτομα σφαγιάστηκαν από μέλη της Χαμάς.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη Γάζα

Τα κτήνη Χαμάς δεν δίστασαν… αποκεφάλισαν και έκαψαν ζωντανά βρέφη! (εικόνες)

Βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών από τρομοκράτες της Χαμάς, τα οποία ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός όταν πλησίασε και βρήκε «αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια»