30 Νοεμβρίου, 2023

13 Αυγούστου 2021, Αδαμίδης Κωνσταντίνος


Ράλι Βελγίου για πρώτη φορά στο καλεντάρι του WRC με μεγάλες πιέσεις για τις πρώτες θέσεις ! Ένα ασφάλτινο ράλι που έπαιξε μεγάλο ρόλο η στρατηγική επιλογής γόμας των ελαστικών !

Οι ταχύτεροι χρόνοι και στις τρεις ειδικές διαδρομές της βραδιάς (η τελική ειδική διαδρομή ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας) οδήγησαν τον Βέλγο Thierry Neuville σε προβάδισμα 7,6 δευτερολέπτων από τον 2ο στην κατάταξη Craig Breen με δύο ημέρες να απομένουν από τον όγδοο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι. Τέλος έρχεται στην 3η θέση ο Ott Tanak ολοι με Hyundai Motorsport !!
 

Δήλωση Neuville. “Ο στόχος απόψε ήταν ο ίδιος με αυτό το πρωί – για να περάσουμε καθαρά”,  «Το πλήρωμά μου έχει κάνει καλή δουλειά, έτσι αισθάνθηκα άνετα να οδηγήσω λίγο πιο γρήγορα και να αυξήσω το προβάδισμα.  Είμαστε σε καλό ρυθμό και αυτό είναι σημαντικό ».

Ο Tänak οδήγησε έναν συναρπαστικό αγώνα τεσσάρων ειδικών διαδρομών, να καλύπτεται με 8,2 δευτερόλεπτα.  Το αυτοκίνητο του Εσθονού είχε αρκετή ταχύτερο για να αποκρούσει τον Kalle Rovanperä, ο οποίος ήταν επικεφαλής  στην Toyota Motorsport.

Άτυχη η ομάδα της M-Sport καθότι ο Gus Greensmith, με Ford Fiesta WRC, έπεσε σε ένα χαντάκι μόλις 200 μέτρα μετά την εκκίνηση της 4ης ειδικής διαδρομής και έχασε πολύ χρόνο, ενώ ο Adrien Fourmaux είχε ένα άσχημο ατύχημα στην 3η ειδική διαδρομή καταστρέφοντας  το Ford Fiesta του και βγαίνοντας εκτός αγώνα. Ευτυχώς όλα καλά  βγήκαν σώοι και αβλαβείς και τα δύο μέλη του πληρώματος.

IMG_5984.jpeg

Η τελική κατάταξη για σήμερα

IMG_5985.jpeg