23 Σεπτεμβρίου, 2023

✑ Adamidis Konstantinos  

Το αγαπημένο μας Rally Acropolis με 16 ειδικές διαδρομές ξεκινησε την πεμπτη 9 Σεπτεμβρίου απο τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά ξεκινησε με 67 πληρωματα η πρώτη υπερειδική με 60000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο που ξεχείλισε απο θαυμαστές της ταχύτητας και του wrc . 

 

Ταχύτερος ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 N Rally1 δεύτερος ο Τέεμου Σούνινεν και τρίτος o Ντάνι Σόρντο (όλοι με Hyundai i20 N Rally1).

            

Πρώτη ημέρα και Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής Sebastien Loeb-Isabelle Galmiche με Ford Puma Rally1 να κερδίζουν τις 4 από τις 6 ειδικές του σκέλους, 2η θέση Ο Νεβίλ, που με το Hyundai i20 N Rally1 και στην 3η θέση, βρίσκεται ο Λουί-Πιέρ Λουμπέ, της M-Sport Ford, που επίσης ευνοείται από τη σειρά εκκίνησης και παραμένει ψηλά στην κατάταξη.

 

Δεύτερη ημέρα και ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20 N Rally1  ήταν ταχύτατος και αλάνθαστος κερδίζοντας τρεις από τις έξι Ειδικές διαδρομές της ημέρας βρίσκεται να προηγείται με διαφορά σχεδόν μισού λεπτού (27,9 δευτερόλεπτα) από τον δεύτερο Οτ Τάνακ. Τρίτη θέση ακολουθει ο Ντάνι Σόρντο με το τρίτο Hyundai i20 N Rally1

Ακολουθεί το σέρβις στην Λαμία και τα πληρώματα θα επαναλάβουν τις τρεις ειδικές διαδρομές το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Τιερί Νεβίλ ήταν ο μεγάλος νικητής, Οδηγώντας ταχύτατα κερδίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα Πλέον βρίσκεται 54 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Κάλε Ροβάνπερα, με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, ο Οτ Τάνακ πήρε μια σπουδαία 2η θέση και ο σταθερός Ντάνι Σόρντο.T

ο Yaris του Έλφιν Έβανς παρουσίασε πρόβλημα με το τούρμπο πριν την πρώτη ειδική της ημέρας, αναγκάζοντας το πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing σε εγκατάλειψη.

Ετσι εκλεισε το σκληρότερο Ράλλυ του πρωταθλήματος, με πολλές πέτρες, αυλάκια στους δρόμους και για πρώτη φορά τρια Hyundai i20 N Rally1 στο βάθρο.!!